Over quispel motoren

Van Guzzie tot nu

In 1992 zat ik eerste jaars MTS werktuigbouw kunde. Aangezien ik mijn draai daarin niet kon vinden en mijn vader de bui al zag hangen, kocht hij een motor om mij van de bromfietsen waar ik altijd veel aan sleutelde richting de motorfietsen te krijgen. Dat is gelukt, mijn interesse werd gelijk gewekt. Ik mocht bij de motorzaak een weekje meekijken, waarna ik me opgaf voor de opleiding motorfiets technieker in Rotterdam.

Nu vraag je natuurlijk waarom Rotterdam? Ik had het geluk dat mijn oom “ financieel directeur bij Mercedes Nederland” vaak ging jagen met Olaf Breukers, directeur motorfietsen BMW Nederland. Hierdoor kon ik bij BMW Nederland gaan werken aan de motorfietsen, daar werden mij de ins en outs geleerd. Tevens kocht ik daar mijn eerste motor een k75rt die van de Marechaussee werd ingeruild op nieuwe k1100lt’s. Deze heb ik daar compleet gereviseerd en gerestaureerd. Daar kwamen ook de eerste nieuwe generatie BMW Boxers binnen de R1100RS. Dit was natuurlijk heel revolutionair, een nieuw boxer blok met een speciale voorwiel ophanging. Waar ik de eer had om als eerste in Nederland aan deze motor te werken.

Na enkele jaren werd met de reorganisatie de gehele werkplaats opgedoekt en ben ik bij Motorcentrum de Locht gaan werken die toen nog officieel BMW dealer was. Hier hadden we naast reguliere onderhoud ook de onderhoud van de Marechaussee en Politie. In deze tijd heb ik mijn eerste BMW K1 Ultima gekocht die bij BMW Nederland was binnen gekomen. Hier liep ik per toeval tegen aan toen we daar een cursus hadden. In deze tijd begon het al een beetje met het zelf handelen in de motoren.

Toen de BMW dealerschap ophield bij de Locht ben ik gaan werken bij Motorport Westerhoven. Hier ging de Marechaussee en de Politie met ons mee, ik heb hier gewerkt tot dat het werd overgenomen.

Dit was het moment om voor mijzelf te beginnen met Quispel Motoren per 1 mei 2004. Door onze lange ervaring en hoge kwaliteit is uw motor bij ons in vertrouwde handen. Vanaf de start van Quispel Motoren hebben we de werkplaats open zodat u kunt zien en beleven hoe we uw motor onderhanden nemen. In de wintermaanden was het uiteraard rustig dit was de aanleiding om te starten met een webshop. We waren in die tijd een van de eersten die hier mee van start gingen. Destijds BMWMOTORENSHOP.NL Deze naam is ondertussen veranderd in www.motorenwebshop.nl en is uitgegroeid tot een webshop met vele onderdelen en accessoires voor uw BMW.

We zijn ook Wunderlich premium dealer geworden, Wunderlich is een van de grootste toeleveringsbedrijven van accessoires voor de BMW motorfietsen. In 2019 zijn we gestart met Wunderlich Testcenter Nederland en ons assortiment uitgebreid zodat u ook kunt test rijden met de producten van Wunderlich zoals de Wunderlich motorzadels en windschermen maar uiteraard met nog veel meer van hun producten.

Personeel

Timon

Timon Quispel heeft na 12 jaar ervaring bij de BMW importeur, BMW dealer en een multi-brand dealer besloten om een eigen motorzaak te starten. Op 1 mei 2004 heeft hij Quispel Motoren opgestart.

Diploma's

 • Motorfiets technieker.
 • 1e Motorfiets technieker.
 • Leermeester.
 • Vele cursussen gevolgd bij BMW
 • SCM erkenning voor het gecertificeerd inbouwen van alarmsystemen.

Ilse Jacobs

Medewerkster motorzaak

Nicole

Even voorstellen…

Mijn naam is Nicole,
Al vanaf mijn kindertijd ben ik door mijn ouders besmet met het motorvirus.
Echter pas op de leeftijd van 28 heb ik mijn rijbewijs gehaald, omdat ik van mijn man (ook fanatiek motorrijder) een theorieboek voor mijn verjaardag kreeg. Het was tijd om bij hem af te stappen en zelf te gaan rijden.
Beste beslissing ooit! Na het behalen van mijn motorrijbewijs begon voor mij het echte avontuur. Ondertussen heb ik met de motor al menig land bezocht, ben ik het circuit-rijden gaan ontdekken en daarna ook het allroad avontuur.
Sinds 2021 ben ik auto-instructeur en het was natuurlijk een logische stap dat ik ook de motorinstructie zou gaan behalen. In september 2022 is dit dan ook gelukt en per 1 januari 2023 ben ik gestart bij motorrijschool Quispel. Het kan natuurlijk ook niet anders of de volgende stap staat alweer klaar en dat is de opleiding KNMV gediplomeerd instructeur (KGI).

Wil jij ook gaan motorrijden? Meld je dan snel aan, want ik begeleid jou graag naar dat motorrijbewijs en het avontuur dat jou daarna te wachten staat.

Diploma's

 • Auto-instructeur
 • Motorinstructie

Gerard van der Sloot

onder de naam ‘Prof on The Road’ in 2020 gestart als zelfstandig motorrijinstructeur. Naast het opleiden van motorrijders tot motorinstructeur bij De Verkeersacademie in Nieuwegein, verzorgt hij ook bij Motorrijschool Quispel de motorrijlessen voor het behalen van het motorrijbewijs. En van april tot en met oktober geeft hij 3-daagse bochtentrainingen in Duitsland voor deRijder uit Boxtel.

Met zijn enorme passie voor motorrijden en meer dan 38 jaar en 800.000 km op de teller, een instructeur waar wij trots op zijn ‘in huis’ te hebben. Gerard deelt onze passie en onze visie op wat wij aan een motorrijder willen meegeven. Kwalitatief hoogwaardige lessen waarbij niet alleen voertuigbeheersing en verkeersdeelname centraal staan, maar waarin gevaarherkenning en risicomijdend rijden bijgebracht worden zodat je veilig de weg op kunt als je je motorrijbewijs bij Motorrijschool Quispel gehaald hebt.

Diploma's

 • WRM gecertificeerd motorinstructeur
 • KNMV gediplomeerd motorinstructeur
 • Zelfstandig motorinstructeur onder de naam Prof on the Road
 • Motorinstructeur bij motorrijschool Quispel
 • Docent motorinstructeur bij de Verkeersacademie in Nieuwegein
 • Motortrainer “bochten in de bergen” bij deRijder in Boxtel

Jan

Jan Vermazeren is na 33 jaar motoren te hebben gereviseerd bij H.M.R. in mei 2018 overgestapt naar Quispelmotoren. hij woont al zijn hele leven in Deurne

Hij rijdt privé al 30 jaar motor waarvan de laatste 24 jaar op BMW en gaat graag een dagje sturen in de Eifel

Diploma's

 • Revisietechnicus

Bert

Bert van Veggel is vanaf 1 september 2008 in dienst getreden bij Quispel Motoren en A&T Scootershop. Bert heeft zo’n kleine 40 jaar ervaring op het gebied van boekhouding. Door deze lange ervaring en zijn kennis versterkt hij het team op het gebied van boekhouding.