Motor van de maand: BMW S1000 XR

Voor de liefhebbers van een sportieve en stoere motor, hebben wij de BMW S1000 XR. Deze stevige BMW-motor is gebouwd in 2015 en heeft een kilometerstand van 9.774. De cilinderinhoud is 1000 cc. Deze prachtige en robuuste motor heeft een stoere uitstraling door de kleurencombinatie.

BMW S1000 XR

Deze succesvolle BMW-motor beschikt over een stoere uitstraling door de kleuren zwart en wit. De motor is uitgerust met een ABS, boord computer, cruise control, handvatverwarming, LED verlichting en nog veel meer specificaties. De handvatverwarming zorgt voor een prettiger gevoel voor de bestuurder. Het integraal ABS zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de remdruk aan de voor- en achterrem. Ook zorgt de ABS voor een optimale rem vertraging tijdens het rijden. Ideaal tijdens lange ritten.

Onderdelen BMW S1000 XR

U kunt deze stoere tweewieler ook uitrusten met diverse Wunderlich-accessoires. Op deze manier krijgt uw motor een extraatje. Daarnaast kunt u ons assortiment bekijken voor diverse onderdelen voor deze BMW-motor. Heeft u het product wat u zocht niet kunnen vinden? Laat het ons dan weten! Wij kunnen dit product eenvoudig voor u bestellen.

motor maand maart

Onderhoudsbeurt BMW S1000 XR

Ook voor een onderhoudsbeurt aan uw motor bent u bij Quispel Motoren aan het juiste adres. Wij verzorgen sinds 2004 het onderhoud van diverse BMW-motoren. Op deze manier wordt uw motor vakkundig en netjes bekeken en eventueel gerepareerd. Heeft u geen tijd om naar ons te komen voor uw onderhoud? Maak dan gerust een afspraak! Dan komen wij naar u toe.

Forté producten voor onderhoud

De benzinekwaliteit kan per pomp verschillen, omdat een aantal eigenschappen van benzine geen specificaties hebben. Hierdoor kan het voorkomen dat u benzine tankt die een sterk verhoogde afzetting van gum en hars in sproeiers en op injectorennaalden veroorzaakt. Bij motorfietsen voorzien van carburateurs kunnen de vlotternaalden vastkleven waardoor het vlotterniveau stijgt of de carburateurs overlopen. Bij injectiefietsen kunnen de injectornaalden vastkleven zodat de motor niet of moeilijk start en vlak na de start slecht loopt. In beide gevallen zorgt deze vervuiling voor een sterke afwijking van het mengsel, zeker in koude toestand waardoor de motor onder andere inhoudt, onregelmatig loopt en slecht overneemt.

Benzine aan de pomp moet voldoen aan de EN 228 norm, de specificatie voor wegverkeerbenzine met 5% ethanol. Om milieutechnische redenen neemt het ethanolpercentage in EN 228 benzine geleidelijk toe waardoor bij ‘open’ brandstofsystemen, zoals bij carburateurs het geval is, de kans op functiestoringen door vervuiling en verkleving van vlotternaalden toeneemt. Als de brandstof nog vloeibaar is kan het resultaat van veroudering in de vorm van een gelachtige substantie in de vlotterkamer waargenomen worden. Als de brandstof verdampt is kan het residu eruitzien als droog poeder en als een vorm van corrosie op koper of messing onderdelen.

Vlotternaalden die vastgekleefd zijn in de vlotternaaldbuizen moeten handmatig losgemaakt en gereinigd worden met Forté Valve Cleaner zodat de motor weer zijn oorspronkelijke prestaties kan leveren. Door het toepassen van de Forté Moto Power producten wordt de gevormde gum en hars opgelost zodat het probleem van klevende injectornaalden of vervuilde sproeiers opgelost wordt.

Door het toevoegen van Forté Moto Power I en II aan de benzinetank voor de stalling wordt de opslagbestendigheid van de benzine verhoogd, zodat we na de winter met een goede kwaliteit benzine beginnen en startproblemen voorkomen kunnen worden.

Als in het nieuwe seizoen de tank leeg gereden wordt vindt reiniging van het gehele brandstofsysteem plaats inclusief de inlaat en uitlaatkleppen, de verbrandingskamers, de zuigerveren, de zuigerveergroeven en de lambdasonde. Een eventueel compressieverschil tussen de cilinders onderling wordt opgeheven zodat de luchtbrandstof verhouding en dus de mengselbereiding hersteld wordt en de motor na de reiniging mooi rond loopt.

Ter voorkoming van inhouden, stotteren en slecht overnemen na het overschakelen, zullen wij periodiek een reiniger aan de brandstoftank toevoegen om de motor te laten leveren waar die voor is aangeschaft: optimaal rijplezier!

Powered by