Het bedrijf

Van Guzzie tot nu

In 1992 zat ik eerste jaars MTS werktuigbouw kunde. Aangezien ik mijn draai daarin niet kon vinden en mijn vader de bui al zag hangen, kocht hij een motor om mij van de bromfietsen waar ik altijd veel aan sleutelde richting de motorfietsen te krijgen. Dat is gelukt, mijn interesse werd gelijk gewekt. Ik mocht bij de motorzaak een weekje meekijken, waarna ik me opgaf voor de opleiding motorfiets technieker in Rotterdam.

Nu vraag je natuurlijk waarom Rotterdam? Ik had het geluk dat mijn oom “ financieel directeur bij Mercedes Nederland” vaak ging jagen met Olaf Breukers, directeur motorfietsen BMW Nederland. Hierdoor kon ik bij BMW Nederland gaan werken aan de motorfietsen, daar werden mij de ins en outs geleerd. Tevens kocht ik daar mijn eerste motor een k75rt die van de Marechaussee werd ingeruild op nieuwe k1100lt’s. Deze heb ik daar compleet gereviseerd en gerestaureerd. Daar kwamen ook de eerste nieuwe generatie BMW Boxers binnen de R1100RS. Dit was natuurlijk heel revolutionair, een nieuw boxer blok met een speciale voorwiel ophanging. Waar ik de eer had om als eerste in Nederland aan deze motor te werken.

Na enkele jaren werd met de reorganisatie de gehele werkplaats opgedoekt en ben ik bij Motorcentrum de Locht gaan werken die toen nog officieel BMW dealer was. Hier hadden we naast reguliere onderhoud ook de onderhoud van de Marechaussee en Politie. In deze tijd heb ik mijn eerste BMW K1 Ultima gekocht die bij BMW Nederland was binnen gekomen. Hier liep ik per toeval tegen aan toen we daar een cursus hadden. In deze tijd begon het al een beetje met het zelf handelen in de motoren.

Toen de BMW dealerschap ophield bij de Locht ben ik gaan werken bij Motorport Westerhoven. Hier ging de Marechaussee en de Politie met ons mee, ik heb hier gewerkt tot dat het werd overgenomen.

Dit was het moment om voor mijzelf te beginnen met Quispel Motoren per 1 mei 2004. Door onze lange ervaring en hoge kwaliteit is uw motor bij ons in vertrouwde handen. Vanaf de start van Quispel Motoren hebben we de werkplaats open zodat u kunt zien en beleven hoe we uw motor onderhanden nemen. In de wintermaanden was het uiteraard rustig dit was de aanleiding om te starten met een webshop. We waren in die tijd een van de eersten die hier mee van start gingen. Destijds BMWMOTORENSHOP.NL Deze naam is ondertussen veranderd in www.motorenwebshop.nl en is uitgegroeid tot een webshop met vele onderdelen en accessoires voor uw BMW.

We zijn ook Wunderlich premium dealer geworden, Wunderlich is een van de grootste toeleveringsbedrijven van accessoires voor de BMW motorfietsen. In 2019 zijn we gestart met Wunderlich Testcenter Nederland en ons assortiment uitgebreid zodat u ook kunt test rijden met de producten van Wunderlich zoals de Wunderlich motorzadels en windschermen maar uiteraard met nog veel meer van hun producten.

Over Hyperpro service center

Al vele jaren zijn we een service punt van Hyperpro. Zij zijn toon aangevend op het gebied van vering voor uw motor. We hebben we de benodigde cursussen gevolgd om u goed te kunnen adviseren in het monteren van de juiste vering. Hierdoor stuurt uw motor optimaal en rijdt deze uitermate comfortabel.

In 2018 zijn we gestart met www.adventuretenten.nl deze tenten hebben we speciaal laten ontwikkelen voor het comfortabele kamperen met de motor met geringe pakmaat en licht gewicht. Ondanks de grootte is deze makkelijk en snel op te zetten.

quispel-showroom-1
quispel-showroom-3
quispel-showroom-4
quispel-showroom-5

Personeel

Timon

Timon Quispel heeft na 12 jaar ervaring bij de BMW importeur, BMW dealer en een multi-brand dealer besloten om een eigen motorzaak te starten. Op 1 mei 2004 heeft hij Quispel Motoren opgestart.

Diploma’s:

– Motorfiets technieker.
– 1e Motorfiets technieker.
– Leermeester.
– Vele cursussen gevolgd bij BMW
– SCM erkenning voor het gecertificeerd inbouwen van alarmsystemen.

Jan

Jan Vermazeren is na 33 jaar motoren te hebben gereviseerd bij H.M.R. in mei 2018 overgestapt naar Quispelmotoren. hij woont al zijn hele leven in Deurne

Hij rijdt privé al 30 jaar motor waarvan de laatste 24 jaar op BMW en gaat graag een dagje sturen in de Eifel

Diploma’s

  • revisietechnicus

Bert

Bert van Veggel is vanaf 1 september 2008 in dienst getreden bij Quispel Motoren en A&T Scootershop. Bert heeft zo’n kleine 40 jaar ervaring op het gebied van boekhouding. Door deze lange ervaring en zijn kennis versterkt hij het team op het gebied van boekhouding.

Powered by